Gå till huvudinnehållet

Karlstads universitetsbibliotek - ämnesguider

Juridik

Välkommen till ämnesguiden för juridik!

Här har vi samlat källor och resurser för dig som läser juridik.  Du hittar också hjälp att söka, värdera och använda information. En del resurser är licensierade och kan nås hemifrån endast av studenter och anställda vid Karlstads universitet. Använd ditt KauID för att komma åt dessa resurser. Saknar du något i den här guiden är du varmt välkommen att kontakta biblioteket!

Läs mer om juridikämnet på Karlstads universitet

Akademisk informationskompetens - fokus juridik

Vi som undervisar på Karlstads universitetsbibliotek har gjort en canvasmodul som handlar om akademisk informationskompetens för dig som läser juridik på Karlstads universitet. Här fokuserar vi på lagstiftningsprocessen och de olika typer av dokument du kommer att behöva söka fram och använda under din utbildning.

Akademisk informationskompetens - fokus juridik

Titeln på modulen är "Akademisk informationskompetens - fokus juridik". Men vad är egentligen akademisk informationskompetens? Traditionellt menar man med begreppet till exempel de förmågor som handlar om att kunna hålla sig uppdaterad i ett ämne; det vill säga att kunna hitta, värdera/granska och använda information (tex. att kunna referera på korrekt sätt).

Biblioteket erbjuder även en mer omfattande kurs om akademisk informationskompetens om du är intresserad, den hittar du här.

Avgöranden från underinstanser

Norstedts Juridik har tagit bort avgöranden från Sveriges underinstanser från JUNO i de paket med juridisk information som idag erbjuds till universitets- och högskolebibliotek. Orsaken är att materialet innehåller personuppgifter som de inte vill sprida i onödig utsträckning. Forskare och studenter som behöver tillgång till avgöranden från de lägre instanserna - tingsrätter, förvaltningsrätter - har möjligheten att få en tidsbegränsad personlig inloggning till InfoTorg Juridik (Rättsbanken) som har domar från dessa instanser i urval. Kontakta: forskarstod@kau.se

Kontakta biblioteket

Välkommen att kontakta biblioteket!

Chatta med oss

Informationsdisk i Zoom

(öppen vardagar kl. 10-12)

biblioteket@kau.se

054 - 700 1092
Boka bibliotekarie
Skrivhandledning

Följ biblioteket i sociala medier

 

Vill du få nyheter, tips och veta vad som händer i biblioteket? Följ oss i sociala medier.