Välkommen till ämnesguiden för historia

Här får du tips hur du kan hitta information inom ämnet historia.

Under de olika flikarna ovan finns information och tips om böcker, hur du söker fram artiklar, avhandlingar och vad du kan tänka på när du skriver uppsats.

Hittar du inte det du söker? Gå till bibliotekets webbplats

Är du distansstudent?

Då kan du ta del av bibliotekets tjänster och resurser utan att besöka biblioteket. På bibliotekets webbplats kan du läsa mer om vår service till distansstudenter.

Låna böcker på distans

Tillgång till bibliotekets e-resurser utanför campus

Akademiskt skrivande (film, 11.13 min)

Vad innebär akademiskt skrivande för mig som student? Vad betyder det att något räknas som vetenskapligt? Varför skall jag referera till det material jag har använt i min text och hur gör jag det på ett korrekt sätt? I den här filmen (11.13 min) från Lunds universitetsbibliotek får du veta mer om hur du kan förhålla dig till och använda vetenskapligt material i dina studier vid universitetet.

Kontakta biblioteket

Ämnesbibliotekarie