Gå till huvudinnehållet

Karlstads universitetsbibliotek - ämnesguider

Socialt arbete

Skriva och referera

När du skriver din uppsats är det flera praktiska saker du behöver kunna behärska. Att kunna referera till källor enligt det system som används på ditt ämne, veta hur du undviker plagiering, kunna hantera word för att göra en korrekt innehållsförteckning mm. 

Läs mer om:

Systematisk litteraturöversikt

Svenska skrivregler

Skrivstöd

  • Skrivhandledning
    Språklärare vid Karlstads universitet erbjuder individuell skrivhandledning till dig som vill utveckla ditt språk och få tips och råd på hur du kan förbättra ditt skrivande.
  • ClaroRead Plus talsyntes
    Med hjälp av ClaroRead Plus kan du lyssna på tidskriftsartiklar, PDF-filer med mera. Du kan även lyssna på din egen uppsats och kontrollera att det låter bra. Alla studenter kan ladda ner ClaroRead till sin egen dator.
  • StavaRex & SpellRight
    Stava Rex är ett svenskt och SpellRight ett engelskt rättstavningsprogram som är anpassade till personer med läs- och skrivsvårigheter.

E-publicering

Vilka bilder får jag använda?

Det finns olika typer av Creative Commons licenser, men alla typerna innebär att du kan lägga ut bilden bara du anger upphovsmannen, verkets namn och licensen samt länkar till dessa. I vissa fall tillåts även bearbetning av bilderna. Läs mer om de olika licenserna 

Via CC search kan du söka bilder från flera olika bildarkiv.

Exempel på bild från Flickr

Ebook Vs Textbook by Indiaedu

Ebook Vs Textbook by Indiaedu (CC BY-SA 2.0)